Milieu en koeltechniek

Milieu en koeltechniek: het is geen eenvoudig onderwerp. Maar milieuvriendelijke oplossingen en duurzaamheid zijn zaken waar wij grote waarde aan hechten. Waarom zou je het milieu belasten als het niet nodig is? Wij houden van het ideale plaatje. Daarom houden wij voortdurend rekening met het milieu tijdens het ontwerpen van koel- en klimaatinstallaties. De uitdaging die hierin zit, maakt ons vak nog interessanter. Zoeken naar alternatieve koudemiddelen, naar nóg energie-efficiënter koelen en het optimaal benutten van restwarmte; Van Abeelen draagt het milieu graag een warm hart toe voor het behoud van de natuur. Voor onszelf en voor toekomstige generaties.

Natuurlijke koudemiddelen beter voor het milieu

Werken met natuurlijke koudemiddelen, zoals ammoniak en CO2 is voor ons al een vanzelfsprekendheid. Maar omdat er voor sommige installaties nog geen alternatieven zijn, worden sommige synthetische koudemiddelen nog toegestaan. Synthetische koudemiddelen (HCFK’s) zullen langzaam maar zeker verdwijnen en uiteindelijk verboden worden, omdat ze zeer schadelijk zijn voor het milieu.

Milieuwetgeving

Van Abeelen Groep voldoet aan de strenge milieuwetgeving. Wij zijn aangesloten bij de NVKL, de branchevereniging voor luchtbehandeling en koudetechniek. Op NVKL vindt u onder andere informatie over wetgeving binnen ons vakgebied.

Voorkomen van Foodloss

Maar liefst een derde deel van al het geproduceerde voedsel gaat verloren door verlies of verspilling. Een significant deel hiervan wordt verspild door slechte koeling op energiearme plaatsen. Eeuwig zonde. Van Abeelen levert een bijdrage aan het Foodloss met een koelcontainer op zonne-energie.

Innovatie voor milieu en koudetechniek

In eigen beheer ontwikkelden wij de duurzame Solarfridge zonne-koelcontainer. Deze installatie kan overal ter wereld geplaatst worden waar geen energie voorhanden is.

Meer weten over natuurlijke koudemiddelen, milieuwetgeving en onze groene aanpak? Wij praten u graag bij en adviseren u over de meest milieuvriendelijke koel- en klimaattechnische oplossingen.

Meer weten over milieuwetgeving?

Dat kan! Bel 0161 230 052 of vul het onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.