PLC-techniek voor automatiseren en onderhoud 

De tijd van knopje aan, knopje uit is allang voorbij. Geavanceerde digitale PLC-techniek stuurt de conditionering van het binnenklimaat aan. Waterpompen, koudwater-machines, luchtbehandelingskasten en airconditioners sturen automatisch bij als de omstandigheden niet stabiel zijn, waardoor de werking en energie-efficiëntie altijd optimaal zijn.

PLC-techniek voor onderhoud in koudetechniek is de sleutel voor energie-efficiënt koelen en vriezen. De intelligentie van de besturing bepaalt, naast het koeltechnisch ontwerp, het verbruik van energie. Slimme regelstrategieën zijn dan ook een vast onderdeel van onze PLC-programma’s.

De betekenis van PLC-techniek

De betekenis van PLC is Programmable Logic Controller. Het is een elektronisch apparaat in de vorm van een digitale computer. Hierin is een microprocessor aanwezig die op basis van informatie, die hij via zijn ingangen ontvangt, een aantal uitgangen aanstuurt. Oftewel, ze zijn verbonden aan een machine en sturen deze aan.

Waarvoor PLC?

Waarvoor PLC gebruikt wordt, is onder andere voor het automatiseren van machines en productielijnen van fabrieken. PLC-systemen worden dusdanig ontwikkeld dat ze bestand zijn tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals vocht, trillingen, geluid, stof. etc.

Slimme besturingstechniek

De slimme besturingstechniek is zo ingesteld dat de werking van technische installaties automatisch bijgestuurd wordt als de omstandigheden niet stabiel zijn, waardoor de werking en energie-efficiëntie altijd optimaal zijn. Dit bespaart u tijd, want u hoeft zelf niet voortdurend controles uit te voeren. Onze engineers sturen ook op afstand bij als dat nodig is. Nieuwe installaties worden vaak voorzien van PLC-techniek.

PLC-techniek voor bestaande installaties

PLC-techniek voor bestaande installaties is ook mogelijk. Uit ervaring weten we dat een dergelijke update makkelijk 30% besparing teweegbrengt. Van Abeelen kijkt graag met u mee welke installaties bij u energie-efficiënter kunnen draaien. Niet alleen beter voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Meer weten over PLC >

Meer weten over koeloplossingen?

Dat kan! Bel 0161 230 052 of vul het onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
    Nederlands