Koeltechniek en klimaatbeheersing praktisch toepassen:

Van Abeelen streeft er altijd naar om de theorie te vertalen in een praktische koeltechnische oplossing. Hoe ingewikkeld een installatie ook kan zijn, voor u als klant is het belangrijk dat de installatie datgene doet wat u ervan verwacht: uw producten optimaal koelen of vriezen tegen een zo scherp mogelijke kostprijs.

Industriële koelinstallaties

De praktische uitvoering van onze koelinstallaties is grofweg in twee groepen te verdelen:

  1. Het van scratch af aan ontwerpen van een industriële installatie, waarbij er een machinekamer wordt gebouwd voorzien van compressoren, afscheiders, leidingwerk etc. Deze optie wordt vaak gebruikt bij grote vermogens en sommige natuurlijke koudemiddelen of een combinatie daarvan
  2. Het bouwen van een industriële of semi industriële installatie in een conceptmatige oplossing, onze VACU.

VACU (Van Abeelen Cool Unit)

Propaanchiller VACUIn eigen beheer produceren wij al meer dan 10 jaar chillers met propaan als koudemiddel. Hiermee kunt u op duurzame en energiezuinige wijze uw proces koelen. Afhankelijk van de water- of glycoltemperaturen varieert de capaciteit van onze propaan chillers van 50 tot 300 kW.

Op dezelfde wijze produceren we koelmachines met CO2 als koudemiddel. Deze machines zijn voornamelijk geschikt voor directe expansie, dit zowel sub- als transkritisch.

De ontwikkeling en optimalisatie van onze VACU units is een continu proces.

Besturing koelinstallaties

PLC besturen AbeelenDe besturing en visualisatie van een koelinstallatie is van essentieel belang. Als klant wilt u een energetisch optimale regeling en een overzichtelijke en duidelijke visualisering hebben. In een oogopslag moet te zien zijn of uw koelinstallatie naar behoren functioneert. Onze PLC software kenmerkt zich door slimme regelstrategieën, waardoor een rustige koelinstallatie ontstaat en energie bespaard wordt. Het overzicht is duidelijk en de besturing eenvoudig.

Subsidie

Onze VACU koelinstallaties kunnen voldoen aan de eisen voor de Energie Investering Aftrek (EIA). De koelinstallaties beschikken onder andere over een frequentiegeregelde compressor en een condensor voorzien van energiezuinige ventilatoren. De koeler is voorzien van elektronische expansieventielen. Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van de Van Abeelen Cool Unit.

Meer weten over koeloplossingen?

Dat kan! Bel 0161 230 052 of vul het onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.