Koudetechniek

Koudetechniek gegarandeerd ‘cool’

Met een eigen team van professionals bedienen wij een groot aantal klanten uit onder andere de proces- en voedselindustrie, koel- en vrieshuizen en distributiecentra. Dit zowel nationaal als internationaal. Wij ontwerpen, bouwen en leveren duurzame, geavanceerde industriële koeltechnische installaties en systemen.

Een koeltechnische installatie is al lang niet meer alleen een werktuigbouwkundige installatie, maar ook zeker een installatie met veel meet- en regeltechniek, waarbij middels een PLC de installatie wordt aangestuurd en gemonitord. Het optimaliseren van de werking en prestaties is iets wat continu gebeurt. Beheer op afstand en alarmafhandeling wordt zo een fluitje van een cent.

Van Abeelen staat al decennialang garant voor efficiency en zekerheid, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Eigen innovaties en ontwikkelingen in koudetechniek passen we intelligent toe in (productie) processen bij onze klanten. Er wordt dan ook weinig standaard werk geleverd. Steeds opnieuw wordt er geanalyseerd waar uw behoeftes liggen.

Duurzaamheid is een speerpunt bij alles wat we doen. Zo passen we bijna alleen maar natuurlijke koudemiddelen toe, niet alleen in nieuwe, maar ook in bestaande installaties en streven we altijd naar energiebesparing en het benutten van restwarmte.

Diverse sectoren in de koudetechniek

NH3 machineWe werken voor klanten in het binnen- en buitenland, in verschillende branches en van uiteenlopende grootte. Denk aan het koelen van een immense productiehal, een gekoelde opslagcel voor medicijnen, groenten, fruit, aardappelen of een skibaan. Ook het koelen van een productieproces is ons niet vreemd; of het nu gaat om pizza’s , vis of kunststof producten, we hebben het allemaal al een keer gedaan!

Wij leveren en onderhouden onder andere:

Koel- en vriescellen Kaaskoeling voor de rijping van kaas
Industriële koeltechniek Vleeskoelingen
Koelmeubelen en vriesmeubelen Aardappel-, groente- en fruitkoelingen
Airconditioning- en warmtepompsystemen Klimaatbeheersing van bedrijfspanden
Koelinstallaties en vriesinstallaties in de zorg Koelinstallaties in de logistiek
Bloemen- en bollenkoelingen

Bekijk onze gerealiseerde projecten en onze koelinstallaties op maat. Of maak direct een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek

Referenties

We zijn trots op de vele aanbevelingen en referenties die we ontvangen van onze klanten in de koudetechniek. U kunt een aantal voorbeelden vinden op deze website.

Erkend specialist koudetechniek

Wij zijn erkend specialist klimaat- en koudetechniek. Wij voldoen altijd aan actuele regelgeving en beschikken over alle relevante certificeringen. U kunt bij ons terecht met al uw vragen over klimaatbeheersing en koeltechniek.

Van Abeelen Koudetechniek logo


Meer weten?

Dat kan! Bel 0161 230 052 of vul het onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.