Luchtbehandeling door klimaatinstallaties

luchtbehandelingIn de huidige maatschappij is een geconditioneerd binnenklimaat in openbare ruimtes, kantoren, productieruimtes en zelfs thuis niet meer weg te denken. Mensen voelen zich beter en presteren beter als het binnenklimaat comfortabel is. Een gezond en comfortabel binnenklimaat gaat niet alleen over temperatuurbeheersing, maar ook over de juiste hoeveelheid zuurstof en vocht in de lucht. Het gaat dus over de juiste balans tussen ventilatie, verwarming, koeling en vochthuishouding. Een juiste besturing en onderlinge afstemming van de complete klimaatinstallatie is daarom essentieel.

Perfecte klimaatbeheersing met luchtbehandelingskasten

Met een zogenaamde luchtbehandelingskast is het mogelijk om bovenstaande zaken te combineren. Een luchtbehandelingskast, of simpelweg LBK, kan modulair worden opgebouwd. Door de modulaire opbouw bent u flexibel in hoe u de lucht wenst te behandelen. Wilt u de lucht verwarmen, koelen, drogen of juist bevochtigen? Wilt u verse buitenlucht bijmengen of vrije koeling? Al deze opties zijn met elkaar te combineren!

Energieverbruik

regelaar lbkTijdens het ontwerp houden wij vanaf het allereerste moment rekening met het energieverbruik van uw klimaatinstallatie. Dit wordt in alle voorkomende omstandigheden van A tot Z doorgerekend. Het rendement van uw klimaatinstallatie is iets wat de gehele levensduur doortelt. Vaak is de meerprijs van een energetisch optimaal ontwerp binnen no time terugverdiend.

Het verbruik van energie wordt buiten het koeltechnisch ontwerp bepaald door de intelligentie van de besturing. Hoe beter de installatie regelt, des te minder energie er wordt verbruikt. Slimme regelstrategieën zijn een standaard onderdeel in onze PLC programma’s.

Deze slimme computerbesturingen zijn ook op bestaande klimaatinstallaties te bouwen, energiebesparingen van 20 tot 30 procent zijn dan niet ongewoon.

Klimaatinstallaties voor diverse sectoren

Van Abeelen levert voor bestaande en nieuwe panden de meest ideale klimaatbeheersing, ontworpen op basis van uw wensen. We zijn u graag van dienst. Van advies tot en met installatie en onderhoud. Wij leveren verschillende klimaatinstallaties: van compact tot uitgebreid en van eenvoudig tot complex. U vindt onze luchtbehandelingskasten onder andere in de volgende sectoren:

Industrie, food, cleanrooms (laboratoria/ ziekenhuizen), utiliteit, zwembaden, etc.

Meer weten?

Dat kan! Bel 0161 228 043 of vul het onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.