Koudwatermachines

Koudwater wordt veelvuldig gebruikt voor het koelen van productieprocessen in fabrieken en in combinatie met een luchtbehandelingskast voor het koelen van gebouwen.

Propaan chillers

Propaanchiller VACUIn eigen beheer produceren wij al meer dan 10 jaar propaan chillers als koudemiddel. Hiermee kunt u op duurzame en energiezuinige wijze uw proces of gebouw koelen. Afhankelijk van de water- of glycoltemperaturen varieert de capaciteit van onze propaan chillers van 50 tot 300 kW.

Het is ook mogelijk dat een standaard koudwatermachine voor u de beste optie is. We hebben een ruime keuze aan oplossingen, altijd uitgaande van een “A” kwaliteit machine, zodat de levensduur en service gegarandeerd zijn.

Energieverbruik door inzet van de juiste koudwatermachine

Tijdens het ontwerp houden wij vanaf het allereerste moment rekening met het energieverbruik van uw koudwatermachine. Dit wordt in alle voorkomende omstandigheden van A tot Z doorgerekend. Het rendement van uw installatie is iets wat de gehele levensduur doortelt. Vaak is de meerprijs van een energetisch optimaal ontwerp binnen no time terugverdiend.

Het verbruik van energie wordt buiten het koeltechnisch ontwerp bepaald door de intelligentie van de besturing. Hoe beter de koudwatermachine regelt, des te minder energie er wordt verbruikt. Slimme regelstrategieën zijn een standaard onderdeel in onze PLC programma’s.

Deze slimme computerbesturingen zijn ook op bestaande installaties te bouwen, energiebesparingen van 20 tot 30 procent zijn dan niet ongewoon.

Meer weten?

Dat kan! Bel 0161 228 043 of vul het onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.