Koeloplossingen

In de business-to-business markt vraagt vrijwel elke situatie om maatwerk koeloplossingen of klimaatoplossingen. U wilt namelijk een optimale koeloplossing voor uw eigen situatie, wensen en behoeften. Van Abeelen Koeltechniek, gevestigd in Rijen, is u graag van dienst met professioneel advies en de uiteindelijke realisatie van koeloplossingen binnen uw situatie.

Koeloplossingen en klimaatoplossingen op maat

Of u nu een grote productiehal wilt koelen, een vitrine voor medicijnen, koelcontainers voor bulkvervoer of koelruimtes voor bloemen. Wij hebben door de jaren heen binnen elke sector de nodige ervaring opgedaan. Hierdoor weten we precies hoe goederen op een juiste manier gekoeld kunnen worden en hoe u dit financieel en praktisch zo efficiënt mogelijk kan doen. Leg uw koelvraagstuk neer bij Van Abeelen Koeltechniek, samen met u vinden we de optimale oplossing binnen uw situatie.

Van Abeelen propaan chillers

Van Abeelen produceert in eigen beheer chillers met propaan als koudemiddel waarbij de focus ligt op duurzaamheid en energiezuinigheid. De capaciteit kan variëren van 50 kW tot wel 300 kW afhankelijk van de water- of glycol-temperaturen. Voordeel van deze oplossing is naast de duurzaamheid en energiezuinigheid het samen met de klant bepalen van de specifieke wensen. Van Abeelen Koeltechniek zal deze wensen vervolgens omzetten in een oplossing waardoor altijd het optimaal ontwerp wordt verkregen.

Waar nodig verzorgen wij eventueel ook de engineering en de montagewerkzaamheden bij u op locatie waarbij de chiller bijvoorbeeld wordt aangesloten op uw luchtbehandelingskast, productiemachine, luchtkoelers etc.

Waarom kiezen voor een chiller met propaan als koudemiddel?

Duurzaamheid
Koudemiddelen worden vaak vergeleken en geselecteerd op hun bijdrage aan het broeikaseffect. Dit wordt uitgedrukt in GWP met als referentiewaarde CO2. (GWP=1) Propaan is een koudemiddel met een GWP van 3 en heeft daarom een geringe bijdrage aan de opwarming van de aarde.

Energiezuinigheid
De chiller is ontworpen volgens de eisen die gesteld zijn in de EIA. De chiller is dan ook onder andere voorzien van een frequentiegeregelde compressor, een condensor voorzien van energiezuinige ventilatoren en elektronische expansieventielen op de koeler. Door dit ontwerp is het mogelijk een fiscale subsidie te verkrijgen.

Voordeel ten opzichte van een standaard chiller:

  • Energiezuinig
  • Lange termijn oplossing (GWP 3 vs. GWP 1.900 -propaan vs. R410a)
  • Mogelijk de chiller aan te passen aan uw individuele wensen. Bv:
    • Pompset
    • Buffertank
    • Verschillende koudedragers (Water, glycol etc.)

Interesse in een advies door Van Abeelen Koeltechniek? Neem dan eens vrijblijvend contact op voor koeloplossingen op maat!

Heeft u advies nodig of heeft u gewoon een vraag?

Vul uw gegevens in en wij bellen u terug.

Specialist in klimaat- en koudetechniek. Van Abeelen Koeltechniek staat voor kwaliteit, duurzaamheid en professionaliteit.