Roger Zoontjens
Hoofd Technische Dienst
EKK Eagle Simrax in Kerkrade

EKK Eagle Simrax in Kerkrade

EKK Eagle Simrax in Kerkrade behoort tot de EKK Eagle Industry groep in Japan. Simrax is een productiebedrijf dat hydrodynamische afdichtingen produceert voor de automobiel- en huishoudindustrie wereldwijd. Jaarlijks worden er meer dan 30 miljoen afdichtingen geassembleerd in een high-tech productiefaciliteit.

De producten van EKK worden onder andere gebruikt voor auto’s, motorfietsen, land- en tuinbouwmachines, tank- en containerschepen, veerboten, vliegtuigen en helikopters.

Naast de automotive industrie worden onze producten ook gebruikt in pompen, compressoren, blowers en roerwerken die zijn gemonteerd in productiefaciliteiten bij olieraffinaderijen, chemische industrie, farmaceutische industrie, elektrische energie en vele andere industrieën.

Ik ben zelf, eerst als Test Engineer en nu als Hoofd Technische Dienst van Simrax betrokken bij alle belangrijke projecten als het gaat om het productinnovatie. Als toeleverancier worden zeer hoge eisen aan onze producten gesteld.

Om onze producten verder door te ontwikkelen beschikken wij over een eigen test- en innovatie afdeling. Binnen deze afdeling beschikken wij over technologische toepassingen zodat wij altijd kunnen inspelen op de steeds specialistischer wordende en complexere behoeften van onze klanten. Het service niveau is bijzonder hoog en EKK Eagle Simrax heeft zich meer opengesteld en het bereik vergroot in de markt.

Door ontevredenheid over de bestaande partner in koudetechniek zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe partner, waarbij Van Abeelen op ons pad is gekomen. Van Abeelen heeft voor onze test- en innovatieafdeling een machine ontwikkeld die het mogelijk maakt om onze producten uitvoerig te testen en in korte tijd bloot te stellen aan extreme temperatuurswisselingen. De nieuwe chiller zoals deze machine genoemd wordt is uniek in zijn soort en heeft een enorm bereik van -35 naar +130 graden Celsius. Een prachtige en hypermoderne duurzame oplossing om onze producten te testen en bloot te stellen aan extreme temperatuurswisselingen.

Inmiddels wordt er nu al weer zo’n anderhalf jaar samengewerkt met Van Abeelen en dit verloopt naar volle tevredenheid. Door Van Abeelen is er in overleg met ons een onderhoudsabonnement afgesloten waarbij gemiddeld 2x per jaar een bezoek wordt gebracht aan Simrax.

Waar onze producten ook worden gebruikt, een gemeenschappelijk doel van al onze producten is het voorkomen van het lekken van vloeistoffen en gassen uit de meest uiteenlopende machines. Met onze oplossingen, die mede mogelijk worden gemaakt door Van Abeelen, dragen we bij aan prachtige productinnovaties, milieubescherming en energiebesparing.

Terug naar alle referenties

Heeft u advies nodig of heeft u gewoon een vraag?

Vul uw gegevens in en wij bellen u terug.

Specialist in klimaat- en koudetechniek. Van Abeelen Koeltechniek staat voor kwaliteit, duurzaamheid en professionaliteit.